Biografie

"Terug naar waar het het ooit is begonnen: Solo"


Even voorstellen…

Mijn naam is Maurice Schalks, 44 jaar jong, geboren en getogen in Geldrop (NB). Al op zeer jonge leeftijd speelt muziek een grote rol in mijn leven. In januari 2010 ben ik van start gegaan met mijn zangcarrière, waarna ik mezelf gelukkig mag prijzen doordat ik vrij snel met o.a. artiesten als René Froger en Karin Bloemen in contact kwam. Geweldige ervaring om van hen te mogen leren! Nu enkele jaren verder verzorg ik shows voor festivals, (bedrijfs)feesten en bruiloften. Voor elke gelegenheid zorg ik er graag voor dat de muziek aansluit bij jouw wensen.

Van 2012 t/m 2022 heb ik mijn eigen band gehad: The Daltons. We brachten soul, funk populaire jazz, pop- en rockmuziek op geheel eigen wijze met hoog entertainmentgehalte. Geweldige tijd gehad! In 2016 hebben we deelgenomen aan de grootste bandcompetitie van de Benelux, “The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition”. We hebben in de mooiste en grootste zalen mogen spelen, waaronder Effenaar in Eindhoven en 013 in Tilburg. Helaas eindigde ons avontuur tijdens de semi-final in dé poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. Geen finaleplaats, maar slechts een begin van een groot muzikaal avontuur!

Na 10 jaar bandervaring ben ik sinds 2023 weer terug van weggeweest en terug naar waar het ooit begon: Solo. Ik richt me nu vooral op (Nederlandstalige) feestmuziek.

Ik hoop je snel een keer te mogen ontmoeten tijdens één van mijn shows!

Liefs,
Maurice